Proizvodi

 

VERTIKALNI FILTERI

Vertikalni peščani filteri pod pritiskom služe za izdvajanje svih Suspendovanih materija i čestica veličine između 30...60 μm, tzv. mehaničke nečistoće.

Filtracija pod pritiskom može da se odvija u jednom ili više paralelno vezanih filtera. Radni pritisak u filtru, zavisno od tipa instalacije, može da bude od optimalnih 2 bara, do 10 i više bara.

Filteri mogu biti izrađeni od konstrukcionog (Č.0361) ili nerđajućeg (AISI 304, 316) čelika. Zbog različitog radnog pritiska, svaki filter se posebno proračunava na debljinu zida omotača i danca. Ukoliko je reč o filteru od konstrukcionog čelika neophodna je antikorozivna zaštita spolja i iznutra. Antikorozivna zaštita se realizuje kroz peskarenje (Sa 2.5) i površinsku zaštitu višeslojnim epoksidnim premazima. Spoljašnji premaz se sastoji od temeljnog i poliuretanskog sloja minimalne debljine 120 μm dok je unutrašnji premaz 300 μm epoksid premazom odobrenim za korišćenje u prehrambenoj industriji.

Pored navedene površinske zaštite unutrašnjost filtera može biti i gumirana kiselo-otpornom "EBONIT" gumom E-10.10. debljine 4 mm, sa vulkanizacijom u autoklavu i posle takve zaštite filter se može koristiti u instalacijama gde se koriste agresivni mediji (dezinfekcija vode ozonom ili u procesima gde se ispuna regeneriše kiselinama).

Takođe je moguće raditi površinsku zaštitu postupcima hladnog i toplog pocinčavanja. U zavisnosti od potrebnog kapaciteta filteri se mogu izrađivati u različitim varijantama prema specifikaciji kupca.

alternative alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative
alternative